Receptek

Anyu kókuszosa

Schäffer Erzsébet receptje

2024. január 13.


25 dkg cukor 2 tojás

2 ek zsír

3 ek méz

40 dkg liszt

1 sütőpor

1 zacskó kókuszreszelék

A mázhoz

25 dkg cukor

10 ek tej

3 ek kakaó

3 ek rum vagy 1 aroma 3 ek vaj



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

ÍGY CSINÁLOM


A tésztához a cukrot, tojást, zsírt alaposan kikeverem. Hozzácsorgatom a mézet, a tejet, azzal tovább keverem, majd a sütőporral vegyített liszt megy hozzá. Akkor jó, ha tejföl-sűrűségű. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon villapróbáig sütöm.


Míg a tészta sül, készül a máz. A cukrot a tejjel és a kakaóval csomómentesen összefőzöm, hozzáöntöm a rumot vagy az aromát. Amikor kész, hozzáadom a vajat. A kihűlt tésztát fölkockázom, beforgatom a forró mázba, végül meghengergetem a kókuszreszelékben.


JÁTSZHATSZ


A mázból ne kapd ki a kockákat, hagyd, hogy a tészta megszívja magát. Így lesz ízletes, omlós a süteményed.


INTELEM


A finomlisztet és a réteslisztet eleve összekeverem, ebből dolgozom – sokkal jobb állagú tésztát kapok.


Fotó: Szász Marcell

kókuszkocka , Schäffer Erzsébet , kókuszos sütemény , kókusz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra